8 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση λειτουργίας Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χριστός Ανέστη!
Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 μέχρι και 16 Μαΐου ο Ιερός  μας Ναός θα είναι ανοιχτός κατά τις ώρες 9:00 με 12:00 και 18:00 με 20:00, για  προσκύνημα και προσευχή.
Από 17 Μαΐου θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ο συνολικός αριθμός των πιστών, που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα εντός του Ιερού Ναού είναι 22 άτομα, τηρώντας ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Οι υπόλοιποι πιστοί μπορούν να παρακολουθούν από τα μεγάφωνα τη θεία λειτουργία, βρισκόμενοι στον αύλειο χώρο και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Κατά την είσοδο στον Ι. Ναό θα εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών. Απαραίτητη η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Οι πιστοί εισερχόμενοι στον Ι. Ναό πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τη διαδικασία απολύμανσης χεριών με το αντισηπτικό/απολυμαντικό. Ο αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής θα υπάρχει στον πρόναο.

Ο φυσικός εξαερισμός του Ι. Ναού είναι υποχρεωτικός.

Οι πιστοί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον ιερό ναό με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική υφασμάτινη μάσκα.

Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας)  πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι.

Έναν κάποιος πιστός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ι. ναό, παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας θα ληφθεί μέριμνα για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή του σε ειδικό χώρο.
Ο ιερέας του Ι. Ναού
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου